12 persoonsvakantiehuis met zwembad in de Lot
Château le Granger
Voor wie houdt van zon, rust en ruimte in een prachtige omgeving!
28 juli, 2015

www.chateau-le-granger.nl

Familie J.B. Hammink, Broekzijdeweg 27, 7665 TB Albergen

Tel 0031-546573853, gsm 0031-653352146

mahammink@kpnmail.nl

 

De Lot

 

De omgeving

Van alle streken in Frankrijk springt  de  Vallée de la Dordogne eruit, bekend om zijn groene natuur, het authentieke plattelandgevoel, de prachtige vergezichten, het afwisselende rotsachtige landschap, de weidse uitzichten, de rustieke middeleeuwse dorpjes, de her en der als pareltjes verspreide kastelen, de grotten en niet in de laatste plaats de beroemde keuken, rijkelijk bedeeld met truffels, patés, foie gras, walnoten en franse kazen. Door de klimatologische beschutte ligging tussen de Cantal en de Causse heeft het dal van Sarrazac een uitzonderlijk hoog aantal zonuren en weinig regen. Dat deze streek zeker een vakantie/bezoek waard is wordt ondermeer onderstreept door de aanwezigheid van meer dan 10 mooiste dorpjes van de club van 100 mooiste dorpjes in Frankrijk.

Dit groene gedeelte van Frankrijk biedt heel veel cultuur historische stadjes en dorpjes zoals: Rocomadour, Collognes La Rouge, Turenne, Gramat, Sarlat, Brive la Gaillarde, Martel, Saint Ceré, Cantal

Bezienswaardigheden en activiteiten: kanoen , golf (minimaal 4 18 holes golfbanen in de omgeving), wandelen, fietsen, vissen musea, tuinen en pre historische parken, dierentuin kastelen, etc.

In de zomermaanden worden er op veel plaatsen, toeristische marktjes, brocantes, festivals, buffet dansants,  en andere typische streek  activiteiten georganiseerd. Schaapscheren, ganzenmarkt, bloemen en fruit, vide grenier

 

Om u snel wegwijs te maken ligt er in ieder huis een map met folders en informatie over de verschillende bezienswaardigheden en activiteiten in de regio.

Vallée de la Dordogne

Op de grens van het Massif Central en de Causse de Corrèze ligt de prachtige Vallée de la Dordogne. De natuur is prachtig in de bergketens en langs de beken van deze vallei; het kruispunt van de departementen de Corrèze, de Dordogne en de Lot; uitgestrekte, onbedorven gebieden waar veel te zien is en waar alle denkbare buitensporten kunnen worden beoefend. Vlotvaren, paragliding, kanoën, mountainbiken, golfen en wandelen zijn enkele van de vele mogelijkheden. Er staan honderden kerken, kastelen en musea voor de liefhebber van cultuur, architectuur en kunst, in evenveel pittoreske dorpjes, gehuchtjes en stadjes. Alleen de provincie de Lot heeft al meer dan 400 monumenten 

Zij die van het goede leven houden, vinden hier een overvloed aan eethuisjes en restaurants waar nog traditioneel en (dus) zeer lekker gekookt wordt volgens de regionale keuken. Uw maaltijd wordt helemaal compleet als u het begeleidt met heerlijke wijnen uit o.m. Cahors. Ook de rode wijn en de rosé uit deze streek, de "Mille et un Pierres" zijn een parel voor de tong.  

   Sarrazac (0,7 km)

Sarrazac is een klein middeleeuws boerendorpje dat verscholen ligt in de rotsachtige heuvels. Deze hechte commune (600 inwoners) organiseert jaarlijks kleinschalige evenementen, waarvan de opbrengst wordt gebruikt voor de renovatie van de vele kleine monumenten.

In Hopital St Jean vindt u nog een originele, werkende notenoliestookplaats en midden in de klein dorpskern ziet u nog de hoge schoorsteen waar in de middeleeuwen het vuur brandde voor de arme, oververmoeide pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella in Spanje. Ook een bezoek aan de oude bakkersoven en het wasplaatsje is zeker de moeite waard.

www.sarrazac.fr

Les Quatres Routes (2,5 km)

Op 2,5 kilometer afstand van le Granger ligt Les Quatres Routes. Hier zijn twee bakkers, een charcurterie (slagerij), apotheek, huisarts, een redelijke supermarkt, een doe-het-zelf-winkel, een kapper en een wijnwinkeltje. Ook voor een Nederlandse krant kunt u in de lectuurzaak La Presse terecht.

Saint Cere

Gelegen aan de voet van de middeleeuwse torens van St_Laurent. Een belangrijke handelsstad, die vooral in de middeleeuwen en de 17e eeuw zeer welvarend was. Winkelstraten en pleintjes met vakwerkhuizen, rijk versierde herenhuizen uit de 16e en 17e eeuw. De Sainte-Sperie kerk en de Recolettenkapel herbergen een fraai meubilair uit de 17e en 18e eeuw. In de omgeving de grooten van Presque.

 

Leuk winkelaanbod met gezellige steegjes en pleintjes

 

De jaarlijkse brocante is een bezoekje waard. Veel kraampjes en bijzondere curioza en antiek.

 

Bretenaux

De jaarlijkse brocante  is op het prachtige Plein van de Consuls en langs de rivier de Dordogne en is zeker een bezoekje waard. Veel kraampjes en bijzondere curioza en antiek.

Martel (10 km)

Het gezellige levendige stadje Martel "met de zeven torens" laat u diverse straten en talrijke zeer fraaie constructies ontdekken: een gotische kerk, een overdekte markt, (zeer gezellig) met houten dakbetimmering op stenen steunpilaren, bijzondere huizen en torens uit de 14de, 15de en 16de eeuw, overblijfselen van de burchtwallen

 

 

 

Corrèze

Brive la Gaillarde (19 km)

75.000 inwoners

Brive-la-Gaillarde is een knooppunt tussen de Perigord, Quercy en Limousin. De stad heeft een grote rijkdom aan architectuur. De collegiale St-Martin dateert van de 12e eeuw. Aan de place Latreille in het hart van de stad staan veel oude huizen.

In het centrum is een gezellige straat met vele mondaine winkeltjes. Twee keer in de week is er een grote markt.

Buiten de stad in het Centre Commercial zijn enkele grote supermarkten: Le Carrefour, Géant etc. en een McDonalds

Op dinsdag en zaterdag is hier een regionale markt.

Turenne (5 km)

Turenne is één van 100 mooiste middeleeuwse stadjes in Frankrijk. Het ligt in een cirkel op een rots en was het laatste onafhankelijke feodale leengoed in Frankrijk. Tot 1738 was Turenne de hoofdstad en stond het onder de absolute heerschappij van de familie De la Tour d’Auvergne. Henri de la Tour Auvergne was maarschalk onder Lodewijk XIV en een van de grootste militairen van de moderne tijd. De enige overblijfselen van het Château de Turenne zijn de 13e eeuwse klokken en de 11e eeuwse Toren van César, van waar u een prachtig uitzicht heeft over de Cantal aan de overkant van de Dordognevallei.

Een wandeling door de smalle straatjes van Turenne is zeker de moeite  waard. In de oude stad zijn nog resten uit de 15e tot de 17e eeuw te vinden.

Op donderdagmiddag is hier een kleine markt.

     

http://www.correze.org/communes/turenne.htm

Collonges la Rouge (7 km)

Dit middeleeuwse dorpje zit ook in de eredivisie van de 100 mooiste dorpjes van Frankrijk met uitsluitend unieke karmijnrode zandstenen huizen ademt een een bijzondere sfeer. Het stadje ligt slechts 7 kilometer van Turenne en is eveneens verbonden met de geschiedenis van de burggraaf van Turenne Collonges werd gesticht in de 8e eeuw en bestuurd vanuit Turenne. De burgers van die stad bouwden hier in de wijngaarden rode huizen met torentjes. Veel leuke kijkwinkeltjes.

Curemonte (11 km)

Dit dorpje behoort eveneens tot de club van mooiste dorpjes en ligt op 10 kilometer afstand. Het dorp heeft drie kastelen en een kerk die u kunt bezoeken

Monts du Cantal (22 km)

De bergen van Cantal vormden ooit een vulkaan - de oudste en grootste van Europa, die in het Tertiair is ontstaan. De hoogste toppen, Plomp du Cantal (1855 meter) en de Puy Mary (1787 m), worden omringd door lagere bergen en diepe rivierdalen. Tussen de pieken en ravijnen grazen de rode Limousine koeien.

Bezienswaardigheden: Chateau dÁnjony

 

 

 

 

 

Startpagina.Vakantiehuizen.fotogalerie.Ligging.Omgeving.